Do’s en don’ts voor je kerstlook

It’s the most wonderful time of the year: de heerlijke kerstavonden komen er weer aan! Een tijd van samenzijn, lekker eten en uitpakken met je outfit. Een kerstdiner komt vaak samen met een speciale dresscode. Lekker makkelijk, denk je dan. Toch kun je ook met een dresscode de plank nog heel makkelijk misslaan. Tijdens je eerste kerst met je schoonouders wil je natuurlijk geen flater slaan. Daarom vind je in dit artikel enkele do’s en don’ts voor je outfit tijdens het kerstdiner.

Denk goed na over de dresscode

Een dresscode is niet altijd even helemaal straightforward. Het kan vaak namelijk op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Lees je daarom van tevoren goed in op een dresscode door bijvoorbeeld online naar voorbeelden van outfits te zoeken. Het is verder altijd handig om aan mensen die naar hetzelfde feest of diner gaan te vragen wat zij aandoen. Zo sla je nooit een flater door als enige in iets totaal anders aan te komen.

Welke kleur past bij jou?

Vaak denken mensen bij kerst al gauw aan kleuren zoals goud en rood. Voel je echter niet verplicht om perse deze kleuren aan te trekken. Het kan zijn dat rood misschien vloekt bij je haar en goud minder goed past bij je huid. Het is dan ook zeker niet mooi om alsnog deze kleuren te gaan dragen, maar kijk goed naar wat bij jouw haar en huid past. Een zwart jurkje doet het altijd goed, maar zorg ervoor dat dit niet te saai wordt. Je gaat immers naar een feestelijke gelegenheid en niet naar een begrafenis. In de collectie van Jacky Luxury, te vinden op www.cv-mode.nl, is een groot aanbod van feestelijke jurkjes te vinden.

Hou rekening met de kerstkilo’s

Een puntje dat je misschien liever niet wilt horen, maar toch gezegd moet worden. Je komt aan met kerst. Een goed vullend diner is natuurlijk overheerlijk, maar laat je buik ook opzwellen. Hou er dus rekening mee dat je geen jurkjes of broeken aandoet die eigenlijk net iets te strak zijn. Geloof me, dit is voor niemand leuk.

Maar bovenal: stress niet te veel en geniet van de feestdagen! Voor je het weet zijn ze weer voorbij.

This entry was posted in Kleding.