In pittoreske stadje kun je fantastisch winkelen….

Shopliefhebbers opgelet! Wij hebben een geweldige tip voor je als je op zoek bent naar een unieke plek om te winkelen. Namelijk: het stadje Elburg. Dit is een fantastische plek voor een dagje winkelen. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel. Als je dus een unieke winkelbeleving wilt ervaren, raden wij je aan om snel verder te lezen.

 

Waarom dit stadje?

Elburg is een oud visserstadje aan het Veluwemeer. Het heeft een prachtige haven, waar je jouw dagje winkelen kunt starten of juist kunt eindigen. In de haven liggen o.a. prachtige, oude botters wat een heel mooi gezicht is. Daarnaast vind je in de haven verschillende leuke restaurantjes waar je een hapje kunt eten. Heerlijk om tijdens het winkelen weer op krachten te komen en uit te rusten, of om je dag te besluiten met een lekker diner. Naast de haven heeft de oude stadskern een mooie wal. Hierdoor kun je om de stad heen lopen binnen een halfuur. Naast de wal ligt de gracht, die vroeger ter verdediging diende. Naast dat je kunt winkelen in Elburg, is het ook aan te raden om eens in de stad zelf te kijken. Bijvoorbeeld in de oude straatjes die nog onaangetast zijn. Het lijkt zo alsof je de middeleeuwen instapt hoe de straatjes eruit zien. Daarnaast kan je van allerlei monumenten zien in de stad, zoals ook de oude stadsmuur die nog deels intact is.

 

Welke winkels zijn er te vinden?

Maar voordat we helemaal gaan uitweiden over de prachtige stad, wil je natuurlijk weten welke winkels er allemaal te vinden zijn in het stadje Elburg. Want we hebben het in deze blog immers over winkelen in Elburg! Er zijn verschillende kledingwinkels, bloemenwinkels, leuke winkels voor interieurinrichting, maar ook bekende winkels als de Hema en de Kruidvat vind je in Elburg. Daarnaast zijn er nog tal van andere winkels te vinden in de stad. Ook kun je naar het andere winkelcentrum ‘De Vrijheid’ gaan, waar je meer praktische winkels vind zoals supermarkten, een bakker, slager, viswinkel en boekhandel. Kortom, Elburg is perfect om een dag(deel) te gaan winkelen.