Een draagzak aanschaffen

Je baby in je handen houden en meenemen is fijn, maar dan heb je je eigen handen niet vrij meer. Veel moeders kiezen dan voor een draagzak. Op die manier heb je je baby dichtbij je en kun je hem op een veilige manier met je meedragen. Zo een draagzak is ook nog eens praktisch. Denk bijvoorbeeld aan reizen met de trein of bus, boodschappen doen of winkelen. In de drukte loop je veel makkelijker met je kindje op je buik dan in een kinderwagen. Niet alleen voor moeders is het een fijn gevoel, maar ook voor de baby. Op die manier is je kind dichtbij je en wordt hij goed ondersteund door de draagzak.

Een draagzak is een voorgevormde babydrager. Let bij het kopen van draagzakken vooral op de maat. Als je kind te klein is en wegzakt in een te grote draagzak kan hij stikken. Sommige draagzakken kun je al voor een pasgeboren baby gebruiken. Soms kun je een draagzak voor grotere baby’s geschikt maken voor een kleintje met een uitneembare verkleiner. Er zijn ook draagzakken die uitsluitend voor oudere baby’s geschikt zijn.

Draagzak kopen

Een draagzak kopen heeft wel enige voorbereiding nodig. Je moet erop letten dat jouw kind zich in een ergonomische houding bevindt. Ook moet de draagzak genoeg steun bieden en een brede zitvlak hebben. Laat ook voldoende ruimte voor de armen en benen, deze mogen namelijk niet knellen. Ook is het fijn voor de baby als de draagzak is gemaakt van comfortabel materiaal en dat ze lekker luchtig is. Op warme dagen moet je ervoor zorgen dat je je baby vrij kunt ademene en op koude dagen dat hij lekker warm zit.