Te korte mouwen bij een lange man

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse vrouwen gek zijn op lange mannen! Dat is een goed teken want in Nederland wonen er verschrikkelijk veel mooie lange slanke mannen. Maar vrouwen geven ook aan dat deze mooie lange mannen wel de juiste kleding dienen te dragen omdat ze er anders slungelig uitzien.

 

Een lange man heeft lange ledematen. Hierdoor hebben lange mannen vaak lengtemaat kleding nodig. De broekspijpen zijn namelijk vaak te kort, maar ook hebben lange mannen te korte mouwen. De mouwen zitten gepast wanneer de mouw iets over de hand hangt. Voor lange mannen is dit vaak een groot issue vanwege lange ledematen en te korte mouwen. Tijd om iets aan dit mouwlengte probleem te doen. Ben jij een lange slanke man? Pak het dan zo aan:

Hoe bepaal je jouw mouwlengte?

Hang je armen ontspannen langs je lichaam en knoop de manchetten van het overhemd los. Hierdoor komen de mouwen naar beneden. Komen de mouwen tot het midden van de rug van je hand (of de eerste knokkel van je duim) dan is de lengte goed. Voor mensen met een gemiddelde lengte is deze mouwlengte vaak te lang. De manchetten kunnen op de juiste wijze dichtgeknoopt worden, zodat de mouwlengte perfect is. Door een klein beetje extra ruimte over te houden kun je de armen buigen en omhoog houden zonder dat de mouwlengte te kort wordt.

Meten is weten

De mouwlengte wordt gemeten vanaf de rug van de nek tot onder de kraag, over de schouder tot naar het einde van de manchet. Dit is een standaard meting binnen de industrie voor het meten van de mouwlengte. Sommige andere kledingmaker specificeren de mouwlengte vanaf het einde van de schouder tot het einde van de manchetten. Met deze methode wordt de mouwlengte gemeten welke onafhankelijk is van de schouderbreedte.

Kies voor overhemden met extra lange mouw

Kies als lange slanke man voor een overhemd met een extra lange mouw! De keus voor overhemden met de geschikte mouwlengte doet jou er beter uitzien. Neem een kijkje bij Mouwlengte7. Mouwlengte7 is een webshop die overhemden voor lange mannen aanbied. Te korte mouwen zijn echt niet meer nodig en met de juiste mouwlengte maak je de Nederlandse vrouwen blij!