Het nalatenschap van René Lacoste: niet alleen de Lacoste polo

Invloedrijke personen laten vaak veel na, zo ook René Lacoste. Deze oud tennisser, uitvinder en ondernemer heeft met zijn invloed een miljoenenbedrijf opgezet, maar ook zeer belangrijke normen en waarden. De eerste associatie met Lacoste zal de welbekende Lacoste polo zijn. Daarnaast zal ook de groene krokodil als logo van Lacoste bekend zijn bij het grote publiek. Wat echter onbekend is over René Lacoste, is dat hij naast het ontwerpen van de polo ook andere producten heeft uitgevonden, zoals tennisproducten.

Het cv van René Lacoste

René Lacoste werd bekend door zijn succesvolle carrière als tennisser. Tijdens het beoefenen van zijn sport merkte René Lacoste dat er dingen anders konden. Zo heeft hij groeven in de handgreep van zijn racket gezet om meer grip te krijgen. Eén van de bekendste dingen die hij ontworpen heeft, is de Lacoste polo. Dit shirt wordt gekenmerkt door een spierwitte kleur, korte mouwen, een kraagje zoals bij nette bloezen ook te vinden is, en een aantal knoopjes op de borst. Met dit shirt heeft hij het kledingbedrijf Lacoste opgezet. Dit bedrijf is nu een miljoenenbedrijf met 10.000 werknemers en 1200 officiële winkels.

The Lacoste Foundation

Het bedrijf Lacoste is nog steeds in handen van de familie Lacoste en is gevestigd in Frankrijk. Omdat het een familiebedrijf is, wordt er veel gedaan aan extra zaken zoals het meegeven van bepaalde waarden, het milieu en het nalatenschap van René Lacoste doorgeven. Een voorbeeld van dit laatste is The Lacoste Foundation. Deze organisatie is opgezet in 2006 met als doel jonge mensen te laten sporten. Via partners stimuleert The Lacoste Foundations de sporten golf en tennis om daarmee meer te bereiken, zoals vriendschappen onder kinderen en jongeren uit verschillende buurten en samenlevingsklassen. Op deze wijze laat René Lacoste meer achter dan alleen een poloshirt.