Overhemden voor dames: vrouwelijk, stijlvol en elegant

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek of start je in een nieuwe baan waarbij je netjes voor de dag moet komen? Heb je binnenkort een belangrijke bijeenkomst of vergadering of hou je bij een casual outfit ook van nette kleding, maar heb je niets meer in de kast hangen? In al deze situaties kun je het beste gaan voor een overhemd. Het woord overhemd klinkt heel mannelijk, maar ook voor dames zijn er nette, mooi gevormde overhemden waarmee je overkomt als een stijlvolle vrouw met smaak.

Overhemden voor de vrouw

Overhemd voor dameNet als mannen, kun je ook als vrouw een overhemd dragen in verschillende situaties. Dit kledingstuk is te verkrijgen in diverse pasvormen en met elk een andere uitstraling. Dames overhemden zijn meestal getailleerd, zodat ze mooi aansluiten. Dit maakt het kledingstuk op en top vrouwelijk. Daarnaast zorgt het ervoor dat het een mooi onderdeel vormt van zeer diverse stijlen en outfits. Het ene overhemd heeft een echte zakelijke uitstraling, terwijl je het andere heel goed casual kunt dragen.

Zakelijke uitstraling

Met het dragen van een overhemd kun je zelfs in zakelijke situaties heel elegant en vrouwelijk voor de dag komen. Als het gaat om het dragen van overhemden op je werk of in andere business situaties, dan kun je deze het beste combineren met een mooie rok. Vooral het dragen van een overhemd op een rok met een hele hoge taille is heel modern. Met deze kleding vertel je in principe dat je een echte powervrouw bent: een vrouw om serieus te nemen, die ook nog eens verstand heeft van mode. Om hiermee het beste effect te bereiken moet je wel het juiste overhemd met de juiste rok combineren. Surf voor inspiratie eens over het internet of kijk eens naar films en series waar vrouwen in voorkomen die in hoge posities werken, zoals Suits.

Overhemden als onderdeel van casual kleding

Overhemden kun je ook dragen als casual kledingstuk. Eigenlijk zijn ze onmisbaar in elke kledingkast, want ze zijn ontzettend goed te combineren. Draag ze bijvoorbeeld op een rok, een zwarte broek, of een spijkerbroek. Met de juiste schoenen en accessoires is je look helemaal compleet. Neem bijvoorbeeld een overhemd met een hoge kraag. Laat hierbij de bovenste knoopjes open en draag een mooie ketting om je hals die precies in deze opening valt. Of gebruik een extra lange ketting. Kies je hiervoor, neem dan een overhemd met een rustige, basic uitstraling zonder al te veel plooien of andere tierelantijntjes.

Het vinden van het juiste overhemd

Overhemden zijn dus te dragen als onderdeel van verschillende kledingstijlen en zijn heel goed te combineren. Maar voor de beste combinaties moet je wel het juiste overhemd zien te vinden. Dit kan nog best lastig zijn. In de ‘gewone’ kledingwinkels zijn namelijk maar weinig overhemden te vinden tussen al het aanbod en dit is dan ook lang niet altijd precies wat je zoekt. Wil je veel keuze, zodat je het perfecte overhemd kunt uitzoeken, dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar winkels die hierin zijn gespecialiseerd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zakelijke winkels, waar ze ook pakken verkopen voor de heren. Een ander idee is om een winkel of webwinkel te bezoeken die daadwerkelijk alleen maar overhemden verkoopt. Kijk bijvoorbeeld eens op overhemden.com. Hier vind je een enorm aanbod aan overhemden in alle maten, kleuren en materialen.