Mannenbretels, leuk detail bij je kleding

Bretels, je ziet ze zeker niet zo vaak maar meer mannen dragen ze dan je wellicht van te voren dacht. Veel mannen dragen de bretels dan ook niet zichtbaar, onder een jasje of sweater bijvoorbeeld. Jongeren dragen ze juist wel zichtbaar als mode statement, ze klikken ze vast en laten ze hangen in plaats van over de schouder te dragen.

Mannen en vrouwen

Bretels voor mannen en vrouwen hebben weinig verschillen, mannen bretels zijn vaak wat breder en voor vrouwen dan natuurlijk wat smaller, verder zijn er geen grote verschillen. Je kunt ze allemaal vastklikken op 3 of 4 punten, Y of X vorm. De maten van een bretel zijn ook standaard, dat komt omdat ze allemaal een stofremmer hebben waarmee de maat aan te passen is door naar boven of beneden te schuiven.

Hoe draag je bretels?

Je draagt bretels vooral zoals je zelf wil, kleurgebruik en vormen zijn niet altijd van belang, als ze maar een beetje passend zijn. Klassiek gezien hoor je een bretel in een pak niet te zien, daarbij worden ze daarom in de hemdkleur gedragen. In een black tie voor een gala kunnen bretels dragen worden, echter alleen in het wit of eventueel zwart. Voor een leuk detail in de kleding kun je dus zeker bretels kiezen in plaats van een normale riem, ze worden steeds meer gedragen, qua kleur en vorm is er ook nog eens veel meer keuzemogelijkheid als je het vergelijkt met een riem. Het passend maken van je outfit met accessoires is geen punt meer met een bretel.

Waar koop je ze?

In de meeste kledingwinkels, vaak wel de wat grotere warenhuizen of speciaalzaken zijn eigenlijk altijd bretels te vinden. Vanaf een tientje heb je al een bretel, ook voor 80 euro of meer zijn goede kwaliteit bretels van bekende Engelse merken zoals Albert Thurston te vinden. Online kopen kan tegenwoordig zeer gemakkelijk, levertijden van slechts 1 dag zijn geen uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *