Omzet primark flink gestegen

De modeketen die oorspronkelijk uit Ierland komt doet het dit jaar erg goed. De omzet van primark is namelijk met 17 procent gestegen naar bijna 4.5 miljard euro. Primark is onderdeel van Associated Brithish Foods, deze maakte het nieuws vandaag bekend. De winstcijfers zijn ook erg goed, die is met 15 procent gestegen naar 444 miljoen euro.

Het ABF doet het ook erg goed en naar schatting is Primark goed voor 28 procent van de totale omzet van het bedrijf. De omzet van primark is zo gestegen omdat er in Europa heel veel Primark winkels bij zijn gekomen. In het afgelopen boekjaar zijn er maar liefst 19 winkels geopend. “De verkoop in nieuwe winkels overtrof onze verwachtingen en de opening van de nieuwe winkel in Berlijn in juli was een van onze meest succesvolle dagen wat betreft omzet ooit,” Verklaarde een werknemer van ABF.

Maar de hoge omzet komt niet alleen door de winkels die nieuw geopend zijn. Ook de winkels die al een langere tijd open zijn kwamen dit jaar met een omzet stijging van 3 procent. In Engeland werd de Primark in de zomermaanden het meest bezocht. In de rest van Europa was geen piek te zien in de bezoekers en bleef de primark het hele jaar door veel bezoekers trekken. Primark wil deze groei voortzetten en binnen Europa nog meer vestigingen openen. Vooral in Spanje zien ze mogelijkheden om uit te breiden, binnen ander half jaar zijn daar al zestien primark winkels geopend.

Ook de aandelenkoers van AB Foods boekt goede resultaten wat mede door de Primark zou komen, de totale waarde van ABF is momenteel ongeveer 13.5 miljard euro.

Primark Nederland

Van de 244 Primark Winkels staan er nu drie in Nederland. Voor 2013 komen er nog negentien nieuwe winkels bij binnen Europa. In Nederland opent voor 2013 een nieuwe winkel in Almere, dit wordt ook de grootste primark winkel van heel Nederland.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *