Over de Primark

Natuurlijk is het ook wel is leuk om de geschiedenis een beetje te weten achter zo succesvolle formule als Primark. De Primark is namelijk van oorsprong uit Ierland, wat weinig mensen weten. Het bedrijf is zo succesvol dankzij de laatste mode en zeer efficiënte bedrijfsvoering zodat er veel kosten kunnen worden bespaard.

Primark aan het begin

De eerste officiële winkel is in 1969 geopend in de Mary Street in Dublin, wat erg goed liep dat er binnen een jaar nog vier vestigingen bijkwamen rondom Dublin. Uiteindelijk kon de eerste echte vestiging buiten Dublin worden geopend in 1971 in de stad Cork. Waar uiteindelijk nog 11 vestigingen volgde in het noorden van Ierland.

Toen was het zo ver, Primark kreeg voet in Engeland. Rond 1973 waren er inmiddels al 18 winkels in Ierland en begonnen de eerste vier winkels in Engeland. En de hierop circa tien volgende jaren kwamen er nog 18 winkels bij in het Verenigd Koninkrijk en 9 in Ierland. En uiteindelijk vond zelfs in 1984 de eerste overname plaats. In Ierland werden er vijf winkels over genomen door Woolworths.

Nu zijn ze de jaren daarop naar verschillende landen gegaan en zijn er nog winkels geopend in België, Ierland, Engeland, Duitsland en uiteraard Nederland!

Primark Nederland

Primark is hier voor het eerst gekomen in 2008, waar de eerste vestiging is geworden de Primark Rotterdam. Vervolgens is in november 2010 de tweede vestiging gekomen van Primark in Nederland, namelijk Primark Hoofddorp. In 2011 ging Primark dan ook volop verder met vele uitbreidingen, zo ook in Nederland. Zo is er in Nederland nog de Primark Zaandam bijgekomen. In 2012 is er helaas geen nieuwe vestiging nog bijgekomen, maar de geruchten gaan dat er binnenkort een Primark Almere gaat openen in de maand december.

Via deze website vindt je dan ook informatie over de Primark in Nederland, op de Primark online site is alles te vinden over de kleding, het assortiment en de verschillende vestigingen.

Aantal geopende winkels van Primark momenteel;

Ierland – 38

Spanje – 32

Het V.K. – 159

Nederland – 3

Portugal – 6

Duitsland – 8

België – 1

Oostenrijk – 2

Totaal – 249

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *