Sneakers in 2014: de trends voor heren

Van alle verschillende typen schoenen behoren de sneakers ieder jaar tot de meest populaire modellen voor heren. De sneaker kan vandaag de dag zowel casual of zakelijk worden gedragen. Wat is dan ook een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen met hippe sneakers die de rest van het jaar gezien zullen worden? Ontdek welke stijlen er in 2014 veel terug zullen komen!

Cross-over: van sportief naar fashionable

Sneakers bij de outfit van heren kunnen een grote stempel geven en zijn daarom een belangrijke aanvulling aan de kledingkast! Een opvallende zichtbare trend voor herensneakers in 2014 is dat de sneakers steeds meer ‘fashionable’. High-fashion merken zoals Saint Laurent, Givenchy en Pierre Hardy zijn tegenwoordig allemaal actief op de sneaker-markt. Dit zorgt dan ook voor de eerste trend: een cross-over van sportief naar fashionable! Een ander voorbeeld van een high-fashion merk dat sneakers op de markt brengen die de combinatie van sportiviteit en high-fashion laten zien, is het merk Giuseppe Zanotti. De ‘early adopters’ onder ons hadden al een paar designersneakers in de kast liggen! Het nadeel is wel dat de high-fashion sneakers vaak erg duur zijn. Er zijn echter ook goedkope herenschoenen op de markt te vinden die ook erg hip zijn!

Hoge sneakers

Naast de combinatie van fashionable en sportief zagen we de hoge sneakers in 2013 al steeds meer terug komen. Ook in 2014 verwachten we dat er steeds meer hoge sneakers op de markt worden gebracht en ook veel te zien zullen zijn in de winkelstraten! Voorbeelden van merken met hippe, hoge heren sneakers zijn Blackstone die inmiddels waarvan de sneakers inmiddels al een aantal jaar massaal worden gedragen, Hub en Diesel. Denk ook aan de klassieke converse sneakers!

Naast de bovenstaande twee trends zijn er ook een tweetal modellen die we graag uitlichten:
– De leren converse sneakers: het model werd net al even genoemd, maar Converse heeft het klassieke model een make-over gegeven door een leren versie op de markt te brengen! In 2013 waren de sneakers al op de markt, maar we verwachten dat de leren converse sneakers in 2014 heel populair gaan worden.
– Adidas Originals ZX 700 Sneakers: deze sneaker is onderdeel van de Adidas Originals collectie en is al jaren op de markt. Voor een casual dag is deze sneaker uitermate geschikt. Leuk detail: in de zool is rood verwerkt! Kies bijvoorbeeld voor de kleur kaki met kleine delen zilver/grijs.

Welke sneakers draag jij in 2014?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *