Buddha-licious

Vorige week publiceerde BLVD een interview met de grote man achter sieraden- en modemerk Buddha to Buddha. In dit interview zoomde journalist Vicky de la Cotera in op de productie van onder ander andere de Buddha to Buddha armbanden. Op het eiland Bali waar de armbanden vervaardigd worden. Een kijkje in de keuken van de ambachtelijke ontwikkeling van de armbanden die high-end in Nederland te vinden zijn bij alle juweliers die grote merken voeren.

Buddha to Buddha, populariteit & omzet

In 1994 is de trotse oprichter en eigenaar van het fashion-merk op het eiland Bali in Indonesië het merk Buddha to Buddha begonnen. Nu, ruim 19 jaar later is het merk niet meer weg te denken uit de vitrines van de populairste en meest “high-end” juweliers. Ook online is er een zware run op het merk. Met name de armbanden en ringen zijn een prooi voor affiliate marketeers en kleinere webshops. Een snelle blik in Google trends leert ons dat vanaf 2009 het merk een ongekende groei aan het doormaken is. De verwachte stagnatie van de populariteit blijft vooralsnog uit aangezien de lijn almaar stijgende is, zeker nu de feestdagen in aantocht zijn. Deze trend sluit sowieso aan bij de constant stijgende omzet van webshops in Nederland terwijl de fysieke winkels jaarlijks ruim 2% omzet moeten inleveren. Het complete interview met Buddha to Buddha’s oprichter is te lezen op BLVD.

Prijzen en verschillen

Een heel interessant punt is de prijsstelling van de Buddha to Buddha producten. In het bovengenoemde interview leg Batul uit dat het in het begin (tussen 2000-2005) een jaar duurde om 1 armband af te krijgen. Natuurlijk liepen er dan verschillende productieprocessen door elkaar waardoor er per saldo stukken meer geproduceerd werd, maar het geeft wel aan hoeveel werk er zit in de productie van een armband. De hoge prijzen van de sieraden zijn als je het zo bekijkt dan ook niet heel gek. In Nederland kan je een armband (nieuw) niet onder de €80,- kopen. Deze prijzen lopen dan al snel op tot over de €500-€600. Ringen zijn in verhouding goedkoper. Die prijzen variëren van €69 tot €250.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *