Ik ga op reis en ik neem mee

Azië, Afrika, Zuid-Amerika, Indonesië, we trekken er allemaal massaal op uit. Visum regelen, spullen pakken en gaan. We vinden het heerlijk om te backpacken door Australië en Nieuw-Zeeland. We willen de wereld ontdekken en in aanraking komen met andere culturen. Je hebt vaak maar een beperkte ruimte voor je bagage. Je moet dus goed nadenken over wat je allemaal mee gaat nemen. Zes paar schoenen heeft namelijk geen nut en dan heb je ook geen ruimte meer voor andere kleding. Als je echt gaat reizen is een backpack velen malen makkelijker dan een koffer. Je wilt niet door de rimboe lopen en een koffer achter je aanslepen.

Tips voor bagage

Als je gaat backpacken door Nieuw-Zeeland, Thailand of waar dan ook, is het handig dat jij je bagage zo beperkt mogelijk houdt. Reis zo licht mogelijk! Dit is lastig, vooral als je voor het eerst op reis gaat. Je hebt namelijk nog geen idee wat je kan verwachten. In de praktijk zie je dat je vaak hetzelfde draagt. Telkens je rugtas helemaal overhoop halen is ook niet ideaal. Volg daarom onderstaande tips om zo handig en licht mogelijk te reizen.

  • Rol je kleding op in plaats van vouwen. Zo kun je meer kleding kwijt en je kunt sokken overal tussen stoppen.
  • Stop kleding in net-zakjes of plastic zakken. Zo houd je structuur in je tas.
  • Neem niet te veel warme kleding mee naar een tropisch oord. Het kan voorkomen dat je een keer gaat kamperen en dat het ‘s nachts afkoelt. Neem één fleece trui mee en een aantal (dunne) lange broeken.
  • Koop speciale reishanddoekjes. Deze zijn erg licht, drogen snel en nemen weinig ruimte in beslag.
  • Ga voor een paar goede wandelschoenen. Hoogstwaarschijnlijk ga jij vele kilometers maken. Zorg daarom dat je schoenen hebt waar je flinke wandelingen mee kunt maken.

Backpack of koffer

In een koffer kun je meer kleding kwijt, maar je gaat gigantisch spijt krijgen als jij aan het backpacken bent met een koffer. Het zit niet voor niets al in de naam: backpacken. Met een backpack kom je een stuk sneller vooruit. Als je backpack goed is afgesteld op jouw lichaam, merk je bijna niks van de kilo’s die je op je rug mee draagt. Daarnaast zorgt het ook voor meer bewegingsvrijheid. Je hebt namelijk je handen vrij. Verder beschikt een backpack over tientallen vakjes, en touwtjes om dingen aan te bevestigen. Moet je de trap op of af? Dan ben je blij dat je een backpack op je rug hebt en geen koffer mee moet sjouwen. Het is wel erg belangrijk dat jij je goed laat informeren voordat je een backpack aan gaat schaffen. De rugtas moet precies goed op je heupen en schouders vallen. Daarnaast heb je verschillende groottes. Het hangt van je lengte af wat het beste voor jou is.

This entry was posted in Overige.