Online Tassen kopen

De tas is een voorwerp wat vaak is gemaakt van een flexibel materiaal die als functie heeft om andere voorwerpen en spullen mee te nemen. Een tas heeft vaak een schouderband of een handvat, zo is de tas makkelijke mee te nemen. Vaak zijn tassen afsluitbaar met bijvoorbeeld een rits, een knoop of een soort kliksysteem. Er zijn veel soorten merken die tassen verkopen zoals, Burkely, Calvin Klein, Eastpak, Guess, Kipling, Lacoste, SuperTrash en nog veel meer merken. Elk merk heeft weer unieke tassen en er worden nog steeds nieuwe tassen en ontwerpen gemaakt.

Geschiedenis van de tas

Het begon allemaal in de middel eeuwen, toen er nog geen zakken zaten in de kleding. Toen droegen ze vaak een tas om de schouder als ze op reis gingen. Vaak werd deze tas gebruikt als geldtas. De rijkere mensen droegen meestal twee tassen bij zich om zo anderen te helpen die arm waren of in geldnood zaten.

Ze verkochten deze tassen vroeger op de markt, en ze leken erg op de tassen die wij nu ook dragen. Vroeger werden de tassen ook van allerlei verschillende stoffen gemaakt. Vaak waren de geldtassen een stuk kleiner dan de gewone damestassen en deze geldtassen werden ook vaak voorzien van een slot zodat deze niet snel kon worden gestolen. De tas werd bijvoorbeeld gemaakt van een mooie geborduurde stof of van leer, hierop maakten ze dan bijzondere tekentjes of edelstenen.

In de 20e eeuw kwamen er andere tassen in de mode, een soort envelop van stof. Deze tassen waren niet voorzien van een hengsel of riem om het om te doen, deze tassen moest je onder je arm houden of gewoon in de hand vast houden.

Door de jaren heen zijn er veel verschillende tassen gemaakt, elke tas had een andere eigenschap.

Verschillende soorten tassen

Tegenwoordig is er voor elke gelegenheid wel een andere tas, een kleine avondtas voor bij het uitgaan, een werktas waar uw laptop in past etc. Zo heb je ook nog rugtassen, heuptassen, handtassen, schoudertassen, aktetassen, weekendtassen en schooltassen. Deze tassen worden ook van allerlei verschillende stoffen gemaakt zoals, leer, kunstleer, kunststof, textiel of andere soorten materialen. Wij bieden ook een groot assortiment aan met verschillende soorten tassen van verschillende merken, kijk hier naar ons ruime aanbod!