Fietskleding tijdens lange fietstochten

Ook voor de toerfietser is het belangrijk dat hij goede fietskleding draagt. Toch zijn er nog veel van dergelijke hobby fietsers die met een gewone korte broek, katoenen t-shirt en zware rugzak op de fiets stappen en aan hun toch beginnen. Het gevolg is dat er al snel irritaties ontstaan doordat de kleding het zweet niet weet af te voeren. Het aanschaffen van professionele fietskleding is dan ook geen overbodige luxe als je van plan bent om lange fietstochten te maken. Veel fietsers schieten bij het horen van de term fietskleding al in de stress, omdat ze absoluut niet van plan zijn om in zo’n strakke broek op de fiets te stappen. Er zijn dan ook tegenwoordig veel modellen beschikbaar waarin een professionele zeem in een normale wijde korte broek is gestopt. Zo heb je de voordelen van een zachte zeem, maar loop je er niet bij als een wielrenner.

Fietsshirts voor toerfietsers

Ook met het fietsshirt is veel winst in comfort te behalen. Een katoenen shirt neemt het zweet op, maar voert deze niet af naar buiten. Hierdoor wordt het shirt nat en kan het je lichaamstemperatuur beïnvloeden. Daarnaast gaat het shirt schuren, waardoor er irritaties en wondjes ontstaan. Het is aan te raden om een sportshirt te kopen dat het overtollige zweet afvoert naar buiten. Het beste kun je het fietsshirt dragen in combinatie met een thermoshirt eronder.

Fietsrugzakken

Ten slotte is het verstandig om een rugzak mee te nemen. Zeker bij lange tochten is het lastig om voldoende water mee te nemen in bidons. Aan te raden is dan ook om een fietsrugzak aan te schaffen. Fietsrugzakken zijn speciaal ontwikkeld voor tijdens het fietsen. Ze hebben een extra lucht laagje waardoor zweten wordt voorkomen en je dus niet met een rugzak direct tegen de huid aan hoeft te fietsen. Sommige fietsrugzakken hebben een standaard waterreservoir, maar er zijn ook fietsrugzakken waar je zelf kunt kiezen of je deze optie aanschaft.